Kako liječiti proširene vene?

Proširene vene – kako ih liječiti i je li nužna operacija vena?

Proširene vene, odnosno kronična venska insuficijencija ili kronična venska bolest nogu pogađa sve veći broj ljudi. Proširene vene mogu biti rezultat genetike, no također mogu nastati u trudnoći, zbog dugog stajanja ili sjedenja, debljine, fizičke neaktivnosti ili uzimanjem oralnih kontraceptiva.

Površinske vene pojavljuju se u vidu kapilara na nogama, koje su tanke i uglavnom zauzimaju veću površinu. Kod izraženih vena su veći varikoziteti, a razlog nastajanja su oštećeni zalisci u veni, zbog čega venska krv stoji i tako širi venu.

Vene na nogama predstavljaju estetski problem, no u velikom broju slučajeva pojavljuju se i razni neželjeni simptomi.

Bolovi u nogama, otečenost, grčevi, trnci u nogama i svrbež kože neki su od simptoma, koji pogađaju osobe s proširenim venama.

Kako dijagnosticirati proširene vene?

Preporučuje se posjetiti liječnika kod prvih znakova proširenih vena ili popucalih kapilara.

Najprije obično nastaju popucale kapilare, no prvi simptomi se pojavljuju u obliku bolnih i hladnih nogu, slabe cirkulacije, teških nogu s grčevima i trncima.

Važno je reagirati kod prvih simptoma jer ako se ne liječe, kasnije mogu dovesti do ozbiljnih komplikacija.

Što se događa ako se proširene vene ne liječe?

Ako se varikozne vene ne liječe, s vremenom se stanje može uvelike pogoršati. Proširene vene mogu se upaliti i tako izazvati veliku bol, a može doći i do ozbiljnih komplikacija poput tromboze, koja nastaje vrlo naglo.

Venska tromboza nastaje zastojem tromba, odnosno krvnog ugruška u veni. Ona može zahvatiti površinske vene, što se naziva superficijalni tromboflebitis ili duboke vene, što nazivamo dubokom venskom trombozom.

U slučaju duboke venske tromboze, bolesnik se mora odmah hospitalizirati, kako bi se spriječila plućna embolija i kronična venska insuficijencija.

Proširene vene i slaba cirkulacija

Liječenje prirodnim putem ili operacija vena?

Operativni zahvati poput “stripping metode” rade se u općoj ili spinalnoj anesteziji, a oporavak traje i do nekoliko tjedana. Zahvat je bolan, a ne garantira dugoročne rezultate jer postoji mogućnost da se vene ponovno vrate.

Iako je razvijeno još nekoliko operativnih metoda, mnogi sve češće ipak odabiru liječenje prirodnim putem u vidu proizvoda poput kremi za proširene vene.

Vein Stopper – Prirodni tretman za vene

Kreni Zdravo Web Shop u ponudi već nekoliko godina drži proizvod, koji je nadmašio sva očekivanja.

Riječ je o Vein Stopper kremi, koja sadrži sastojke poput aloe vere, kostrike, ulja argana i zlatnice.

Ti prirodni sastojci pomažu olakšati bolove u nogama, poboljšavaju cirkulaciju te rješavaju simptome poput oteklina, podljeva ili upornih ljubičastih fleka.

Više o Vein Stopper kremi, njenoj cijeni, djelovanju i iskustvima ljudi koji su je koristili možete pročitati ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *