, , ,

Nopalin (200 tableta) – Calivita


Nopalin je zbog aktivnog sastojka kaktusa nopala idealan za održavanje zdravlja krvnih žila, kod zatvora, tegoba s celulitom i osoba koje boluju od dijabetesa.

Bogat sastav vlakana, vitamina, minerala i čak 17 aminokiselina osiguravaju povoljno djelovanje na čitav organizam.

238,00 kn (31,59 €)

Dehidrirani kaktus nopal pruža obilje topivih i netopivih vlakana s velikim učinkom na regulaciju tjelesne težine, celulit, probavu i sveukupni metabolizam, a naročito metabolizam šećera i masti. Bogat sastav vitamina, minerala i čak 17 aminokiselina, od čega osam esencijalnih, čini ovaj proizvod nezaobilaznim u svakodnevnoj prehrani.

Nopal je smokvasti kaktus iz porodice Opuntia koji se od davnina koristi u prehrani naroda Južne Amerike. Nopal se, zbog svog sastava i djelovanja, nalazi visoko na listi ljekovitog bilja Svjetske zdravstvene organizacije, kao jedno od najboljih prirodnih sredstava za poboljšanje probave i poticanje peristaltike crijeva. Sadrži bogatstvo hranjiva: topiva i netopiva vlakna, mineralne tvari, vitamine B i C, beta karoten te sve esencijalne aminokiseline.

Njegova vlakna omekšavaju stolicu, vežu žučne kiseline i otrove u crijevima. Kao probiotik, aktivno doprinosi održanju zaštite crijevne flore. Budući da nopal djeluje kao sredstvo za regulaciju izmjene tvari u organizmu, omiljen je kao dopuna svih detoksikacijskih kura i dijeta. Doprinosi održavanju optimalne tjelesne težine na zdrav i prirodan način.

Zahvaljujući svojim vlaknima, bubri u dodiru s vodom te doprinosi većem osjećaju sitosti, smanjuje apetit i pomaže u odvikavanju od grickanja koje se prakticira između obroka. Kroz kontrolu stvaranja želučane kiseline, posebno je koristan kao zaštita želuca i dvanaesterca od prekomjerne kiseline. Nopal je vrlo koristan u nastojanjima smanjivanja sadržaja kolesterola i ukupnih masnoća iz hrane, čime doprinosi smanjenju lipida u krvi. Preko kontrole rada gušterače, nopal doprinosi stabilizaciji i regulaciji šećera u krvi.

Poznato je i svojstvo nopala da aktivno održava ravnotežu tjelesnih tekućina, sprečavajući da se one zajedno s otpadnim tvarima metabolizma zadržavaju u međustaničnom prostoru. Uzimanje ovog preparata povoljno djeluje na rad bubrega, smanjuje se mogućnost nastanka celulita i prekomjernog nakupljanja tekućine. Zahvaljujući bogatom sadržaju hranjivih tvari, naročito aminokiselina iz kojih tijelo stvara životno važne bjelančevine (enzime, hormone i gradivne tvari) nopal je idealna, lako probavljiva hrana za svakog – djecu, odrasle, bolesnike, starije osobe, vegetarijance.

Kome preporučujemo ?

  • Osobama na dijeti za mršavljenje, zbog osjećaja sitosti koji nastaje upotrebom ovih tableta,
  • U cilju ublažavanja zatvora,
  • U cilju redukcije nivoa kolesterola i triglicerida,
  • Osobama koje boluju od dijabetesa, u cilju povećanja unosa vlakana,
  • Osobama koje pate od tegoba u vezi s celulitom.

Aktivni sastojci: 300 mg dehidrirani nopal (Opuntia)

Način uporabe: 3 x 2 tablete dnevno s puno tekućine, prije jela ili između obroka ili prema savjetu stručnjaka.

Pakiranje: 200 tableta

Proizvođač: CaliVita International

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…