, , , , , ,

Vražja kandža (Devils Claw) Swanson 500 mg -100 kaps


Vražja kandža koristi se u Africi i Europi više od 350 godina. Poznata je kao biljka koja potpomaže zdravlje zglobova i pruža veću fleksibilnost pokreta.  Svaka kapsula Swanson Vražje kandže (Devil’s Claw) sadrži 500 mg ove čudesne biljke.

90,00 kn (11,95 €)

Swanson Vražja Kandža – 100 kapsula

Harpagophytum – Harpagofit, ili Vražja kandža, biljka je porijeklom iz južnog dijela Afrike. Javlja se uglavnom u pustinji Kalaharia. Jedna je od najvećih pustinja na svijetu s mnogim tajnama. Tamo je vrućina i suša 9 mjeseci, nemilosrdno područje za svako živo biće. Tijekom ostatka godine postoji kišna sezona koja oživljava cijelo područje i čini ga doista čarobnim mjestom. U to vrijeme počinje rasti sjeme vražje kandže. Nježni zeleni izbojci na prvi pogled ne odgovaraju atmosferi nemilosrdne pustinje. Morate pričekati dok ne rodi nevjerojatno lijepe, intenzivne crvene cvjetove u obliku trube. Od njih nastaju trnove kandže koje ljudi nazivaju vražjim kandžama. Međutim, ova ponosna biljka zapravo samo pokušava preživjeti. Da bi preživio surove uvjete u pustinji, Harpagofit stvara vrlo složen korijenov sustav koji doseže i do 120 cm. Od korijena se izrađuju vrlo vrijedni sastojci. Gomolji su izvor spojeva iridija: harpagozid i harpagidum, fenolne kiseline, flavonoidi i drugi sastojci. Nabaviti ih je izuzetno teško, jer se svaki korijen mora iskopati, narezati i osušiti, naribati. Iako vražja kandža ima čitav niz pozitivnih djelovanja. Najpoznatija je primjena kod artritisa i reumatizma. Nizom kliničkih studija dokazano je njezino protuupalno djelovanje.

Primjena vražje kandže danas je najzastupljenija upravo u Njemačkoj. Njemačka je zemlja u kojoj se vražja kandža službeno koristi za liječenje artritisa, tendinitisa i gihta. U nekim europskim zemljama, vražja kandža se primjenjuje kao prirodna zamjena kortikosteroidima.
Osim toga, vražja kandža je povoljna i za starije osobe kojima služi kao lijek za normalizaciju srčanog ritma, regulaciju razine kolesterola u krvi te poboljšanje probave. Potreban je oprez u korištenju tog preparata (oralno) i korištenja varfarina zbog mogućih interakcija.
Ne preporučuje se oralno uzimanje trudnicama i dojiljama te osobama koje boluju od čira i gastritisa.

UPOTREBA: 2 kapsule na dan

PAKIRANJE: 100 KAPSULA

Odobrilo: Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske Ispitano u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar u Zagrebu.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Odgovoran za RH: Imuno Protect d.o.o., Savska 28, Zagreb, Hrvatska

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…