, , , , , , ,

Tinktura od dalmatinskog češnjaka (50 ml) – Nutrimedica


U narodnoj medicini češnjak ima veliku vrijednost i široku primjenu, preporučuje se za snižavanje krvnog tlaka, za snižavanje kolesterola, sprječava sljepljivanje trombocita, djeluje protiv bakterijagljivica.

Preporučuje se kod crijevnih bolestiprehlade i gripe.

79,00 kn (10,49 €)

Tinktura od dalmatinskog domaćeg češnjaka upravo zbog zemlje i podneblja u kojem raste, sadrži izvrsnu količinu korisnih tvari!

Češnjak (bijeli luk, lat. Allium Sativum) je još od davnina cijenjena biljka, koja se koristila kao začin i kao lijek.

Tinktura od domaćeg dalmatinskog češnjaka rezultat je domaće proizvodnje. Češnjak se ručno sadi i bere na vlastitim poljima. Time se kontrolira kvaliteta i kakvoća češnjaka koji postaje sastavni dio tinkture jer  je samo najbolji urod  dovoljno dobar za izradu tinkture.

 • U narodnoj medicini češnjak ima veliku vrijednost i široku primjenu; preporučuje se za snižavanje krvnog tlaka, za snižavanje kolesterola, sprječava sljepljivanje trombocita, djeluje protiv bakterija, gljivica, preporučuje se kod crijevnih bolesti, prehlade i gripe.
 • Češnjak se dokazao kao moćan i univerzalan lijek kroz mnoge generacije, a i mnogi znanstvenici službeno su to potvrdili.
 • Glavni aktivni spoj u češnjaku je alicin, koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje.
 • Adenozin iz češnjaka sprječava stvaranje krvnih ugrušaka
 • Organske komponente iz češnjaka koje sadržavaju sumpor smanjuju razinu kolesterola i djeluju preventivno na razvoj malignih bolesti (u posljednjim brojevima stručnih časopisa Journal of National Cancer Institute i Cacinogenesis objavljeni su rezultati znanstvenog istraživanja kojima se nedvojbeno potvrđuju antikancerogena svojstva češnjaka)
 • Aminokiseline iz češnjaka utječu na sniženje razine štetnog kolesterola (LDL) u plazmi, odnosno na povišenje koncentracije zaštitnog kolesterola (HDL) – češnjak snižava razinu kolesterola i triglicerida, čak i pri konzumaciji hrane s visokim udjelom masti.
 • Potvrđen je njegov vazodilatatorni učinak (učinak na širenje krvnih žila), pogotovo na perifernim krvnim žilama, odnosno suženim krvnim žilama glave, očiju i nogu
 • Dovodi do snižavanja krvnog tlaka za pet do deset posto
 • Normalizira ubrzan rad srca, poboljšava rad srčanih krvnih žila i opskrbu srčanog mišića krvlju, što dovodi do poboljšanja srčane funkcije i smanjenja sklonosti trombozi
 • Djeluje na održavanje elastičnosti krvnih žila i smanjenje viskoziteta krvi
 • Pospješuje probavu i rad želuca te potiče rad jetre, bubrega i prostate
 • Za od davnine poznat antimikrobni učinak znanstveno je potvrđeno da potječe od alicina te da je vrlo učinkovit kod infekcije stafilokokima, E. colli, proteusom i pseudomonasom
 • Pomaže u liječenju raznih plućnih oboljenja, a izrazito je djelotvoran u liječenju gripe i bronhitisa
 • Dokazan je i antiparazitski učinak (u narodu se češnjak odavno koristi za izbacivanje dječjih glista – Enterobius vermicularis)
 • Dokazano je i djelovanje na herpes viruse i kvasne gljivice (Candida albicans).
 • Češnjak sadrži više od 200 biološki aktivnih tvari, s tim da su ljekovite i začinske tvari većinom prisutne u lukovici, u koncentriranom obliku i stoga ljekovite već u maloj koncentraciji.
 • U češnjaku su od ljekovitih tvari prisutna eterična ulja, vitamini (A, B1, B2, C), minerali (kalij, željezo, sumpor, jod, kalcij, fosfor, selen), aminokiseline, enzimi, polioze poput inulina, adenozin i alicin.
 • Pozitivni efekti ovakvog proizvoda su svakako višestruki.

Upotreba: Uzimati tri puta dnevno po 20-30 kapi s vodom ili sokom.

Upozorenja: Ne uzimati ako ste preosjetljivi na češnjak. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Kod osoba koje uzimaju antikoagulanse i lijekove za snižavanje krvnog tlaka potreban je oprez jer može pojačati djelovanje tih lijekova. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Pakiranje: 50 ml

Stavlja na tržište: Nutrimedica d.o.o Gračački zavoj 4 , 10000 Zagreb Hrvatska

Broj glasova: 2

5.0 prosječna ocjena
2
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

 1. ANĐELKO MORIČ

  TINKTURA OD DALMATISKOG ČEŠNJAKA, PUNO MI JE POMOGLA KOD VISOKOG KRVNOG TLAKA, I KOLESTEROLA. PROIZVOD JE DJELOTVORAN, I PRIRODAN. NE TREBAJU MI VIŠE LJEKOVI. MOJA PREPORUKA.

  ANĐELKO MORIČ

 2. BRUNO ČALETA

  TINKTUROM OD DALMATISKOG ČEŠNJAKA, IZLJEČIO SAM VISOKI KRVNI TLAK, I KOLESTEROL. PROIZVOD JE ZA SVAKU POHVALU, 5. PREPORUČUJEM SVAKOME..

  BRUNO ČALETA

Možda će vam se također svidjeti…