Akcija!
, , , , ,

Squatty Potty – Stolica Čučavac za WC školjku


Squatty Potty je revolucionaran proizvod koji će riješiti veliki dio vaših zdravstvenih problema vezanih uz defekaciju i omogućiti vam pravilan i udoban položaj prilikom obavljanja nužde

 

Najniža cijena: 305,00 kn (40,48 €)
Snižena cijena: 259,00 kn (34,38 €)

U današnje doba luksuznih navika, o čučanju tijekom obavljanja velike nužde se govori kao o staromodnom i neudobnom položaju. Međutim, prema najnovijim istraživanjima, upravo je sjedeći položaj tijekom obavljanja nužde odgovoran za mnoge bolesti današnjice.

Upravo zbog toga, čučavac se vraća na velika vrata, doduše u malo izmijenjenom obliku. Iako se oduvijek znalo da je čučanje najefikasniji oblik defekacije, ipak se većina složila da je WC školjka udobnija. Sada možete imati oboje.

Squatty Potty je revolucionaran proizvod koji će riješiti veliki dio vaših zdravstvenih problema vezanih uz defekaciju i omogućiti vam pravilan i udoban položaj prilikom obavljanja nužde.

Saznajte više o ovom proizvodu u videu:

Zašto je važan pravilan položaj prilikom obavljanja nužde?

U časopisu Journal of Medical Sciences objavljena je studija o tome kako je sjedeći položaj tijekom obavljanja nužde kriv za visoku stopu obolijevanja od hemoroida, koji se javljaju, između ostalog, kao posljedica naprezanja tijekom pražnjena crijeva.

U čučećem položaju, naprezanje je slabije ili gotovo da ga i nema.

Osim toga, sadržaj koji ostane u crijevima pogoduje razvoju infekcija, što može dovesti do upale crijeva, raka debelog crijeva i Crohnove bolesti.

Obavljanje nužde u čučećem položaju omogućuje bolje pražnjenje crijeva i smanjuje rizik od ovih bolesti.

Sjedenje na WC školjci je neprirodan položaj, koji za potiskivanje zahtjeva korištenje mišića dijafragme te nepotrebno napinjanje.

Ljudi su po svojoj anatomiji dizajnirani za čučanje tijekom obavljanja nužde. Čučanje opušta naše mišiće pa je tako ljudskom tijelu potrebno manje truda i naprezanja, a i manje vremena da obavi nuždu.

Squatty Potty

Prilikom čučanja, bedra pritišću trbuh, što olakšava pražnjenje i uvelike smanjuje potrebu za napinjanjem. Dolazi do ispravljanja rektuma, što omogućuje temeljito pražnjenje crijeva, dok se u običnom sjedećem položaju sadržaj crijeva ne može u potpunosti isprazniti.

Idealna pozicija u kojoj bi tijelo trebalo biti prilikom obavljanja velike nužde je da su leđa i noge pod kutom od 35 stupnjeva.

Dakako, takav položaj može izazvati neudobnost prilikom sjedenja na toaletu te je iz tog razloga dizajniran Squatty Potty, kako bi svima omogućio pravilan položaj prilikom pražnjenja crijeva te udobnost.

Squatty Potty osigurava pravilan položaj tijekom obavljanja nužde!

Zahvaljujući Squatty Potty-u, koljena su za vrijeme sjedenja na WC školjci podignuta dovoljno visoko, čime je tijelo dovedeno u klasičan čučeći položaj.

Squatty Potty ne zahtijeva posebno održavanje, pa čak niti puno mjesta u vašem kućanstvu, već je dizajniran tako da prianja uz školjku te ne smeta u vašoj kupaonici kada nije u upotrebi.

Vaše tijelo će uz Squatty Potty prilikom obavljanja nužde biti u pravilnom položaju, a leđa i noge pod kutom od 35 stupnjeva, čime ćete ostvariti sve prednosti klasičnog čučavca, a i dalje ćete zadržati jednaku udobnost.

Pogledajte video i doznajte više o tome kako Vam Squatty Potty može pomoći da se jednom zauvijek riješite problema vezanih uz defakaciju:

Za vas imamo i jedan zabavni video u kojem je vrlo ilustrativno prikazano zašto je važno obavljati pražnjenje crijeva upravo u čučećem položaju:

Materijal: Plastika

Mjere: Squatty Potty ecco 7″  – odgovara većini osoba (V = 17.5 cm, Š = 50 cm)

Težina proizvoda: 1.06 kg

Napomena: Koristiti isključivo za obavljanje nužde. Ne koristiti kao stolac za penjanje, već samo priliko obavljanja nužde kako ne bi došlo do pucanja materijala.

Upute za uporabu: Squatty Potty stolicu čučavac staviti ispod WC školjke, po uzoru na udubljeni dio i slikovni prikaz na naljepnici pri dnu stolice čučavca.

Zemlja podrijetla: EU

Distributer u RH: Hermina usluge d.o.o, 10000 Zagreb

Proizvođač: Squatty Potty, Essenberg 25, 3905 MK Veenendaal

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…