,

Ekstrakt zelenog čaja (60 kapsula) – Swanson


Zeleni čaj djeluje kao antioksidans, ima diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Isto tako, zeleni čaj je cijenjen kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.

86,00 kn

Čaj (Camellia sinensis) je najvažnija je poljoprivredna kultura Indije i Kine, a bere se tokom cijele godine i to samo lisni pupovi zajedno s najbliža dva mlada lista.

Zeleni i crni čaj su zapravo ista biljka, no razlika je u sušenju. Zeleni čaj se blago pari, a crni čaj se fermentira.

Aktivni sastojci zelenog čaja imaju snažnije djelovanje od crnoga.

U tradicionalnoj kineskoj medicini zeleni čaj se već koristi tisućama godina i preporuča se za mnoge tegobe kao što su glavobolja, depresivna stanja i premorenost.

U čaju se nalaze polifenoli, katehini koji djeluju kao antioksidansi pa zaustavljaju peroksidno djelovanje slobodnih radikala.

Antioksidansi iz čaja sprječavaju stvaranje kancerogene tvari nitrozamina iz hrane u kojoj ima nitrata te tako preveniraju nastajanje karcinoma.

Zahvaljujući kofeinu, čaj također ima i diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Zbog takvih učinaka, zeleni čaj je cijenjen i kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.

Sastojci: Ekstrakt lista zelenog čaja ( Thea sinesis), list zelenog čaja ( Thea sinesis), želatinska kapsula, tvar za spriječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, E551(silicijev dioksid)

Sastojci u dnevnoj dozi: Dvije kapsule sadrže 10000mg ekstrakta zelenog čaja ( The simensis) i 100 mg listova zelenog čaja (TEA SIMENSIS)

Način primjene:  Jednu kapsulu jednom do dva puta dnevno uz obrok i čašu vode.

Pakiranje: 60 kapsula

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena ili nadomjestak uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. Konzultirajte se s liječnikom prije upotrebe, ukoliko uzimate određene lijekove!

Način Čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu!

Proizvođač: Swanson Healt Products, SAD

Odgovoran za RH: Nutrimedica d.o.o

Zemlja porijekla: USA

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…