,

Ekstrakt zelenog čaja (60 kapsula) – Swanson


Zeleni čaj djeluje kao antioksidans, ima diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Isto tako, zeleni čaj je cijenjen kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.

86,00 kn (11,41 €)

Čaj (Camellia sinensis) je najvažnija je poljoprivredna kultura Indije i Kine, a bere se tokom cijele godine i to samo lisni pupovi zajedno s najbliža dva mlada lista.

Zeleni i crni čaj su zapravo ista biljka, no razlika je u sušenju. Zeleni čaj se blago pari, a crni čaj se fermentira.

Aktivni sastojci zelenog čaja imaju snažnije djelovanje od crnoga.

U tradicionalnoj kineskoj medicini zeleni čaj se već koristi tisućama godina i preporuča se za mnoge tegobe kao što su glavobolja, depresivna stanja i premorenost.

U čaju se nalaze polifenoli, katehini koji djeluju kao antioksidansi pa zaustavljaju peroksidno djelovanje slobodnih radikala.

Antioksidansi iz čaja sprječavaju stvaranje kancerogene tvari nitrozamina iz hrane u kojoj ima nitrata te tako preveniraju nastajanje karcinoma.

Zahvaljujući kofeinu, čaj također ima i diuretički učinak te djeluje protiv iscrpljenosti. Zbog takvih učinaka, zeleni čaj je cijenjen i kao pomoć pri gubitku tjelesne težine.

Sastojci: Ekstrakt lista zelenog čaja ( Thea sinesis), list zelenog čaja ( Thea sinesis), želatinska kapsula, tvar za spriječavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, E551(silicijev dioksid)

Sastojci u dnevnoj dozi: Dvije kapsule sadrže 10000mg ekstrakta zelenog čaja ( The simensis) i 100 mg listova zelenog čaja (TEA SIMENSIS)

Način primjene:  Jednu kapsulu jednom do dva puta dnevno uz obrok i čašu vode.

Pakiranje: 60 kapsula

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena ili nadomjestak uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. Konzultirajte se s liječnikom prije upotrebe, ukoliko uzimate određene lijekove!

Način Čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu!

Proizvođač: Swanson Healt Products, SAD

Odgovoran za RH: Nutrimedica d.o.o

Zemlja porijekla: USA

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…