,

Premium Melatonin (120 kapsula) – Swanson


Melatonin je iznimno cijenjen kao dodatak prehrani. On pomaže pri poremećajima sna uslijed promjene vremenskih zona, pomaže smanjiti nesanicu i obnoviti normalan ritam buđenja i spavanja.

79,00 kn (10,49 €)

Melatonin je hormon epifize, derivat aminokiseline triptofana i neurotransmitera serotonina.

Melatonin se nalazi u krvi te se njegova koncentracija tijekom dana mijenja. Tako je razina melatonina tijekom noći deset puta veća od dnevne razine.

Optimalan rad epifize u vidu stvaranja melatonina biti će neomogućen spavanjem uz već samo malu svjetlost kao što je TV, noćno svjetlo, ulično svjetlo i slično.

Disbalans melatonina je veoma česta pojava u moderno vrijeme budući da smo najčešće umjetnom osvjeljenju izloženi 24 sata dnevno. Prirodnim procesom starenja njegova koncentracija u organizmu se također smanjuje.

Kao dodatak prehrani melatonin je iznimno cijenjen za pomoć pri poremećajima sna uslijed promjene vremenskih zona, pomaže smanjiti nesanicu i obnoviti normalan ritam buđenja i spavanja slijepim osobama, starijima te osobama koje rade u (noćnim) smjenama ili mjesečare.

Posebno djelotvornim se pokazao kod osoba starije dobi koje su potvrdile da osim što im utječe na kvalitetu sna nakon uzimanja melatonina se osjećaju pomlađenima i svježijima.

Posredno on djeluje na raspoloženje i psihičko stanje organizma jer je opće poznato da zdravlje sve kreće od dobrog sna.

Neka od najnovijih istraživanja pokazala su da je melatonin koristan i kod oporavka osoba sa opeklinama, ranama i sličnim ozljedama jer djeluje kao imunostimulator.

Također, on djeluje kao antioksidant i smanjuje oksidacijski stres uzrokovan prekomjernim nastakom slobodnih radikala u organizmu. Na takav način štiti sva tkiva organizma od oštećenja, a posebno jetra i štitne žlijezde.

Melatonin doprinosi skraćenju vremena potrebnog za padanje u san, doprinosi ublažavanju subjektivnih osjećaja povezanih s jet lag-om.

Suvremenom čovjeku zbog stila života san je iznimno važan kako bi mu organizam bio pod što manjim psihičkim i fizičkim stresom.

Starije osobe ne mogu utjecati na smanjeno izlučivanje melatonina jer je to prirodan proces. Stoga, svim osobama koje imaju problema sa snom preporuča se uzimanje melatonina u obliku dodatka prehrani.

Sastojci: Melatonin, rižino brašno, želatinska kapsula

Način upotrebe: Jedna kapsula dnevno, pola sata do sat vremena prije spavanja. Jedna kapsula sadrži 1 mg melatonina.

Zemlja porijekla: USA

Pakiranje: 120 kapsula

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije zamjena ili nadomjestak uravnoteženoj prehrani.

Upozorenje: Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. Konzultirajte se s liječnikom prije upotrebe, ukoliko uzimate određene lijekove!

Način Čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu!

Proizvođač: Swanson Healt Products, SAD

Odgovoran za RH: Nutrimedica d.o.o

SKU: premium-melatonin-120-kapsula-swanson Kategorije: , Oznake: , , , Brand: .

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…