Tkanje života – Krizmanić, Mirjana

Dostupnost: Nema na zalihi

Ovaj priručnik za samopomoć prof. dr. Mirjane Krizmanić ne nudi recepte, već pokušava “otvoriti vrata do boljega razumijevanja onoga što nas čini sretnima i zadovoljnima, što nam uljepšava život i čini ga vrijednim življenja”.

99,00 kn (13,14 €)

Nema na zalihi

“Tkanje života”, priručnik prof. dr. Mirjane Krizmanić jedan je od odgovora hrvatskih psihologa na brojne strane, mahom američke, psihološke priručnike u kojima se nude univerzalni, iako nerijetko potpuno neprimjenjivi recepti za sreću.

Iskusna profesorica, na čijoj su Katedri za kliničku psihologiju u posljednjih trideset godina stasale generacije današnjih psihologa, vodi čitatelje kroz raskrižja na koja nailazi većina nas rođenih krajem 20. stoljeća na ovim meridijanima.

Kao i u životu, prateći i savjetujući, od poglavlja do poglavlja, od djetinjstva do zrelosti, ispreplićući stručno znanje i životno iskustvo, profesorica Krizmanić ispisala je hrabar, okrepljujući psihološki priručnik koji ne nudi ružičaste naočale, već mudrost pomoću koje ćemo razlikovati životne činjenice koje ne možemo promijeniti od onih na koje možemo utjecati svojim ljudskim snagama.

Sve ono što smo dobili na početku, kao i okolina u kojoj smo se rodili, može nam štetiti i koristiti, ovisno o tome što ćemo sami učiniti s tim“ – kaže profesorica Krizmanić. “Te datosti slikovito možemo zamisliti kao osnovicu tkanja na kojem ćemo sami tkati tkanje svog života. Možda su neke početne niti malo tanke, možda nam se ne sviđa boja nekih drugih, ali to tkanje uvelike je u našim rukama, samo što to moramo najprije prepoznati, a zatim naučiti tkati što ljepšu i bogatiju tkanicu.

Kako tkati tkanicu kakvu želimo, prof. Krizmanić nam pomaže otkriti kroz niz poglavlja koja nose naslove u kojima će se prepoznati mnogi od nas: o bolnim događajima, o osuđivanju drugih ljudi, o izboru životnog partnera, o agresiji, o toleranciji, o primanju i pružanju pomoći, o religioznosti, o suočavanju s neuspjehom, o suočavanju s uspjehom, o smislu za humor

Jer, kako kaže prof. dr. Krizmanić, “iako je, dakako, moguće napisati neke jednostavne upute, poput ‘Pođite kući i mislite pozitivno’, takve nam upute ne mogu uistinu pomoći u teškim životnim situacijama.“ Putevi i staze do životnog zadovoljstva i sreće koje ona nudi, namijenjeni su svima koji žele kreativno oblikovati život koji žive.

Knjigu je ilustrirao je Roko Idžojtić, višestruko nagrađivani mladi karikaturist.

  • Broj stranica: 155
  • Format: 14.5*20.4
  • Godina izdanja: 2009.
  • ISBN: 9789531209977
  • Izdavač: Profil knjiga d.o.o.
  • Uvez: Meki uvez
  • Biblioteka: Profil International d.o.o.
  • Područje: Popularna psihologija
  • Jezik: Hrvatski

O autoru:

Mirjana Krizmanić umirovljena je psihologinja i autorica niza uspješnica iz područja popularne psihologije. Četrdesetogodišnji radni vijek ova ugledna znanstvenica i profesorica provela je na Katedri za zdravstvenu i kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kojoj je bila jedna od utemeljiteljica.

Mirjana Krizmanić također je jedna od osnivačica psihološkog savjetovališta na Filozofskom fakultetu i nevladine humanitarne udruge „Dobrobit“, koja se bavila edukacijom i pružanjem pomoći ratnim stradalnicima.

Zahvaljujući svom dugogodišnjem znanstvenom i javnom djelovanju, Mirjana Krizmanić je 2009. godine dobila prestižnu nagradu “Zagrepčanka godine” koju Grad Zagreb dodjeljuje svojim građankama koje su pridonijele afirmaciji žena u društvu i javnosti te postigle prepoznatljive rezultate u podizanju kvalitete života građana Zagreba i Hrvatske.

Mirjana Krizmanić napisala je cijeli niz uspješnica kao što su: “O toleranciji”, “Jesenji valcer – šetnja sunčanom stranom starenja”, “A sad… radost i veselje!”, “A što sad?”, “Tkanje života”, „Život s različitima“ i “U ljubavi i bez nje”. “Tkanje života” donijelo joj je 2009. godine “Kiklopa” za publicističku knjigu godine.

SKU: tkanje-zivota-krizmanic-mirjana Kategorija: Oznake: , Brand: .

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…