,

Naftalan prirodni fini sapun

Dostupnost: Nema na zalihi

Naftalan sapun izrađen na prirodan način, bez, parabena, bez umjetnih boja, mirisa i okusa! Sadrži naftalansko ulje, maslinovo ulje, palmino ulje, kokosovo ulje, eterično ulje lavande budrovke, hidrolat lavande budrovke, natrijev hidroksid.

Koristi se na cijelom tijelu. Nema u sebi nikakvih detergenata, te ne isušuje kožu. Posebno pogodan za suhu i iritiranu kožu, koju ne isušuje i čini je mekom i elastičnom.

50,00 kn (6,64 €)

Nema na zalihi

Čisti, hidratizira i hrani kožu vitaminima iz bogatih sastojaka ulja i mineralima naftalanskog ulja

Sastav: maslinovo ulje, palmino ulje, kokosovo ulje, 5% naftalanskog ulja, 2% eterično ulje lavande Budrovke, natrijev hidroksid

Rok trajanja: 12 mjeseci

Neto: 70g

Naftalansko ulje dodaje se na kraju procesa saponifikacije da bi se sačuvala njegova mineralna i ljekovita svojstva prilikom primjene na površini kože.

Više o Naftalanu

Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja.

Naftalan, koji koristimo u našim preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte. Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina, ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D. Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Do sada su u svijetu poznata dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te u Ivanić-Gradu.

Naftenska nafta je nastala iz biološkog, organskog materijala taloženjem ostataka uginulih mikroorganizama (fitoplanktona, zooplanktona, bakterija, algi i viših kopnenih biljaka) na dna mora ili jezera, gdje su prekriveni mineralnim česticama. U uvjetima vrlo niskog sadržaja kisika, molekule biomase su se mikrobiološki razgrađivale na jednostavnije dijelove, koji su zadržali organsku strukturu.

Terapijsko djelovanje naftalana:

 • protuupalno
 • vazodilatatorno
 • desenzibilizirajuće
 • djelovanje na metabolizam bjelančevina i elektrolita
 • hipokoagulatorno djelovanje
 • lokalno djelovanje
 • djelovanje in vitro na proliferaciju i diferencijaciju keratinocita
 • djelovanje na rast i razvoj stanica koža

Zemlja podrijetla: Hrvatska, EU

Broj glasova: 1

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

 1. Marija

  Super šampon, koža mi više uopće nije suha 🙂

  Marija

Možda će vam se također svidjeti…