,

Naftalan prirodni šampon (200 ml) – Ivalan Terme


Jedinstveni naftalanski šampon bogat mineralima naftalanskog ulja i ekstraktom kamilice.

 • Za nadraženo vlasište, sklono pojavi crvenila, svrbeži i prhuta.
 • Smanjuje pojavu prhuta.
 • Doprinosi normalizaciji masnog vlasišta.

Ne sadrži parabene, kortikosteroide, SLS, sintetičke mirise i bojila!

99,00 kn (13,14 €)

Naftalan prirodni šampon

Naftalan šampon je preparat jedinstven u Europi, bogat mineralima naftalana koji smiruju nadraženu kožu i vlasište, potiču regeneraciju kože, popravljaju njenu strukturu i sprječavaju probleme kože.

Više o Naftalanu

Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja.

Naftalan, koji koristimo u našim preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte.


Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina, ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D.

Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Do sada su u svijetu poznata dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te u Ivanić-Gradu.

Naftenska nafta je nastala iz biološkog, organskog materijala taloženjem ostataka uginulih mikroorganizama (fitoplanktona, zooplanktona, bakterija, algi i viših kopnenih biljaka) na dna mora ili jezera, gdje su prekriveni mineralnim česticama.

U uvjetima vrlo niskog sadržaja kisika, molekule biomase su se mikrobiološki razgrađivale na jednostavnije dijelove, koji su zadržali organsku strukturu.


Terapijsko djelovanje naftalana:

 • protuupalno
 • vazodilatatorno
 • desenzibilizirajuće
 • djelovanje na metabolizam bjelančevina i elektrolita
 • hipokoagulatorno djelovanje
 • lokalno djelovanje
 • djelovanje in vitro na proliferaciju i diferencijaciju keratinocita
 • djelovanje na rast i razvoj stanica koža

Sastav (INCI): Aqua, Mipa-Laureth Sulphate (and) Laureth-4 (and) Cocamide Dea, Cocamidopropyl Betaine, Naftalan Oil, Sodium C14-16 Olfein Sulfonate, Glycerin, Chamomilla Recutita Flower Extract, Caprylyl Glycol (and) Phenethyl Alcohol, Polyquaternium-10.

Način upotrebe: Nanesite šampon na mokru kosu i nježno umasirajte. Ostavite da djeluje 3 – 5 minuta te temeljito isperite. Pogodan za svakodnevnu uporabu.

Način čuvanja: Na suhom mjestu pri temperaturi do 25°C.

Upozorenja: Samo za vanjsku uporabu. Čuvati izvan dohvata djece. Izbjegavati kontakt s očima i sluznicom. U slučaju dodira s očima, oči treba temeljito isprati obilnom količinom mlake vode. Trudnice i dojilje prije korištenja trebaju se savjetovati s liječnikom.

Pakiranje: 200 ml

Proizvođač: Za Ivalan Terme d.o.o za proizvodnju, trgovinu i usluge proizvodi  Magdis d.o.o , Sv. Nedelja,

Odgovorna osoba: Ivalan Terme d.o.o, 10310 Ivanić Grad

Zemlja podrijetla: Hrvatska, EU

Broj glasova: 2

5.0 prosječna ocjena
1
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

 1. Nada

  Dobila sam ga na poklon i bila sam skeptična dosta zato jer je kruti šampon, čak mislim da nikad nisam ni čula za to, ali ugodno me iznenadio,kosa mi je super nakon njega, odlična stvar!

  Nada

 2. Ivanka jakupec

  odličan, nezamjenjiv,svakako preporuka

  Ivanka jakupec

Možda će vam se također svidjeti…