,

Ionic HyG četkica za zube

Dostupnost: Nema na zalihi

Djelovanje ionske četkica za zube temelji se na principu uzajamnog djelovanja električki nabijenih čestica. Svi elementi u prirodi imaju pozitivan ili negativan naboj (polaritet).

Elementi suprotnog polariteta se privlače, a oni istovjetnoga se odbijaju. Zubne površine negativno su nabijene, a zubne naslage pozitivno, čime se ostvaruje njihova povezanost.

Ionic HyG četkica za zube:

  • mnogo učinkovitije uklanja naslage na zubima
  • suzbija upale desni
  • smanjuje preosjetljivost zuba i zubnog vrata

120,00 kn (15,93 €)

Nema na zalihi

Dvadeseto je stoljeće iznjedrilo brojne radove s područja oralne higijene, a tržište je reagiralo višestrukim povećanjem vrsta i broja sredstava namijenjenih higijeni usne šupljine. Neka od njih, doista su rezultat relevantnih znanstvenih istraživanja, neka samo koketiraju sa znanošću, dok su neka isključivo rezultat dobro osmišljenih marketinških kampanja.

Stomatologija u Japanu, sa svojim specijalističkim i subspecijalističkim granama, danas je jedna od vodećih u svijetu, a prati je sofisticirana, tehnološki visoko razvijena industrija. Produkt sprege japanske znanosti i industrije, je i ionska Hyg četkica, proizvođača Hukuba Dental Corp. koja koristi inovativnu, prirodnu tehnologiju.

Ionska Hyg četkica već se dulji niz godina nalazi na tržištu Japana i SAD-a, kontinuirano unaprjeđujući svoja svojstva i performanse, a odnedavno je dostupna i u Europi. Najnovija ionska HyG četkica objedinjuje karakteristike vrhunske mehaničke četkice i ionske tehnologije, namećući se kao ultimativni izbor stomatologa.

Redovitim četkanjem uklanjaju se naslage na zubima koje uzrokuju zubni karijes i bolesti desni.

HyG – ionska četkica za zube

Ionic HyG četkica za zube privremeno mijenja polaritet zubne površine, kidajući na taj način vezu između zubne površine i naslaga. Istodobno, naslage bivaju privučene negativnim nabojem glave četkice.

Tim dvostrukim učinkom Ionic HyG četkica omogućava čak do 48% učinkovitije uklanjanje zubnih naslaga u odnosu na druge četkice te uklanjanje naslaga na mjestima do kojih vlakna četkice nisu fizički u mogućnosti prodrijeti. Za vrijeme četkanja Ionic HyG četkicom stvara se kontinuirana struja pozitivnih iona, kojom se istovremeno stimuliraju desni.

Tri tipa izmjenjivih, posebno oblikovanih glava četkice, omogućavaju učinkovito mehaničko skidanje naslaga i na teško dostupnim mjestima. Ergonomski dizajnirana drška četkice tek je neznatno šira u odnosu na klasičnu četkicu jer sadrži litij-ionsku bateriju.

Na dršci se nalazi metalna površina koja pri četkanju mora biti u kontaktu s prstom ili bilo kojim dijelom mokre ruke. Kontaktom glave četkice odnosno vlakana sa zubnom površinom, uz prisutnost sline ili vode, zatvara se strujni krug odgovoran za promjenu polariteta.

ionic-cetkica

Klinička ispitivanja pokazala su da:
1. *Ionic HyG značajno bolje uklanja zubne naslage u odnosu na klasičnu četkicu
2. *Ionic HyG značajno suzbija upale desni
3. *Uporabom Ionic HyG ne mijenja se kvalitativni i kvantitativni sastav mikroflore usne šupljine
4. *Ionic HyG značajno bolje uklanja zubne naslage u populaciji visokog rizika za zubni karijes
5. *Ionic HyG učinkovitije od drugih metoda rješava problem preosjetljivosti zuba (zubnog vrata)
6. **Ionic HyG nema štetnih djelovanja ili nus pojava
* nakon 90 – 180 dana kontinuirane uporabe
** nakon kontinuirane dvogodišnje uporabe

Studija o učinkovitosti elektroničke četikice u uklanjanju zubnih naslaga

Tokyo Dental College, Japan, 1990.

Elektronička HyG četkica pokazala se, u svih ispitanika, višestruko učinkovitom u odnosu na običnu četkicu neovisno o tehnici četkanja. Najvrijedniji rezultati evidentirani su u cervikalnoj regiji – području koje je najteže temeljito očistiti.

Uputa za uporabu:
Zube četkati na isti način kao klasičnom četkicom, preporučljivo 2-3 puta dnevno po 2-3 minute uz uporabu zubne paste. Prilikom četkanja, ruka kojom držite četkicu mora biti mokra i bilo kojim dijelom mora kontinuirano biti u dodiru s metalnom pločicom na dršci.

Preporuča se zamjena glave četkice nakon 8-12 tjedana. Kako bi zamijenili glavu četkice, jednom rukom primite dršku, a drugom glavu, te snažno povucite. Zamjensku glavu navucite do kraja na metalni štapić. Na kraju drške nalazi se pokazatelj ispravnosti baterije koji se sastoji od led indikatora i tipkala.

Ukoliko za vrijeme pritiska na tipkalo led indikator svijetli, baterija je ispravna.

Aproksimativni vijek trajanja baterije je godinu dana. Bateriju nije moguće zamijeniti. Četkica nije učinkovita ukoliko je baterija neispravna. Nakon pranja četkicu odložite na suho mjesto kako bi štedjeli bateriju.

Proizvođač: Hukuba Dental Corp., Nagareyama, Chiba, Japan

Zemlja porijekla: Japan

Uvoznik za RH: Ver de Frie d.o.o.

SKU: ionic-hyg-cetkica-za-zube Kategorije: , Oznake , , , , Brand: .

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…