Kakao u prahu (organski, sirovi kakao) se zbog svog nutritivnog sastava smatra jednom od hranjivijih namirnica.
Kakao je iznimno bogat antioksidansima i polifenolima, a odlikuje se i bogatstvom minerala.
Kakao sadrži željezo, magnezij, fosfor, kalij, kalcij i cink. Bogatstvo minerala, osobito magnezija, je snažan saveznik u borbi protiv stresa.
Osim minerala, komponente kakao praha su teobromin i u manjoj mjeri kofein. Teobromin, osim što potiče koncentraciju, ima i antibakterijska svojstva.
Kakao prah sadrži i flavonoide koji pokazuju protuupalna svojstva.
Način upotrebe: Dodajte kakao prah u žitarice za doručak, koristite ga u pripremi kolača ili kao topli napitak.
Sastav: 100% eko prah kakaa
Nutritivna vrijednost u 100 g proizvoda:
- Energetska vrijednost kJ/kcal: 1070 / 255
- Proteini: 20.9 g
- Masti: 11.0 g (zasićene: 6.5 g, mononezasićene: 4.0 g, polinezasićene: 0.5 g)
- Ugljikohidrati: 53.0 g (od toga šećeri: 0.5 g)
- Vlakna: 33.0 g
- Sol:10 mg
Pakiranje: 200 g
Zemlja porijekla: Dominikanska Republika
Stavlja na tržište: Nutrimedica d.o.o Zagreb, Hrvatska
Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...