Kvinoja (Quinoa) – bezglutenska žitarica s najvećim izvorom proteina!
Kvinoja se najčešće opisuje kao žitarica (iako je to ustvari sjeme) s najvećim sadržajem proteina. U svom nutritivnom profilu sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina, što je čini kompletnim izvorom proteina.
Lizin i izoleucin su posebno značajni jer ih većina drugih žitarica nema u svom sastavu.
Leucin je od velike važnosti za zdravlje imunosnog sustava i obnovu mišića. Od minerala, quinoa sadrži kalcij, magnezij, željezo, mangan, fosfor, cink, selen i bakar. Od vitamina, sadrži niacin, tiamin, riboflavin, vitamin A, vitamin E, i vitamine B skupine izuzev B12.
Quinoa je također bogata i fitonutrijentima, uključujući antioksidanse. Ne sadrži gluten. Sjemenke kvinoje imaju blago orašast okus i idealan su prilog jelima s povrćem i mahunarkama.
Nutritivna vrijednost u 100g proizvoda:
- Energetska vrijednost: 1512 kJ/367kcal
- Masti: 6g
- Zasićene masne kiseline 0,7g
- Polinezasićene masne kiseline 3,3g
- Mononezasićene masne kiseline 1,6g
- Ugljikohidrati 64g
- Prehrambena vlakna 7g
- Bjelančevine 14g
- Vitamin A 14 IU
- Vitamin B6 0,5mg
- Kalcij 47mg
- Magnezij 197 mg
- Željezo 4,6 mg
Sastojci: 100% quinoa bez glutena
Način upotrebe: Prije kuhanja sjemenke dobro isprati i procijediti. Sjemenke nakon ispiranja zalijte vodom (na 1 šalicu quinoe dodajte 2 do 2,5 šalice vode), pa lagano kuhajte uz povremeno miješanje dok vam voda ne nestane, a to je oko 15 minuta.
Pakiranje: 500 g
Način čuvanja: Čuvati na suhom i hladnom mjestu.Nakon otvaranja čuvati u hladnjaku.
Stavlja na tržište: Nutrimedica d.o.o 10000, Zagreb
Zemlja podrijetla: Peru
Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...