,

Kalcij citrat plus magnezij (150 kapsula) – Swanson


Swansonov dodatak prehrani u obliku kalcijevog citrata plus magnezij doprinosi u izgradnji i održavanju čvrstoće i zdravlja kostiju, te normalnoj funkciji mišića i funkciji probavnih enzima.

Neophodan je za održavanje normalnih kostiju i zubi, a nedostatak kalcija najčešće je vidljiv u trudnoći, prilikom dojenja te u starijoj dobi, te doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti.

134,00 kn (17,78 €)

Kalcij citrat – Swanson


Dodatak prehrani u obliku kalcijevog citrata plus magnezij doprinosi u izgradnji i održavanju čvrstoće i zdravlja kostiju, te normalnoj funkciji mišića i funkciji probavnih enzima.


Simptomi nedostatka kalcija u organizmu

Simptomi nedostatka kalcija su:

  • Ukočenost i trnci u prstima
  • Grčevi mišića
  • Konvulzije
  • Letargija
  • Loš apetit
  • Abnormalan srčani ritam
  • Grčevi grkljana i bronhijalnih cijevi što uzrokuje poteškoće s disanjem
  • Promjene u funkciji mozga (depresija, demencija, čak psihoza), a dugotrajna hipokalemija može uzrokovati oticanje mozga
  • Trajno oštećenje srca

Kalcij je mineral od izuzetne važnosti za naše zdravlje!

Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom organizmu a neophodan je u izgradnji i održavanju čvrstoće i zdravlja kostiju. Kalcij doprinosi normalnoj funkciji mišića, normalnom živčanom prijenosu, funkciji probavnih enzima, neophodan je za održavanje normalnih kostiju i zubi.

Kalcij ima ulogu u regulaciji dijeljenja i diferencijacije stanica, doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, zgrušavanju krvi, potreban je za normalan rast i razvoj kostiju kod djece. Kalcij u Swanson dodatku prehrani je u obliku kalcijevog citrata, koji je nešto više cijene, no njegova apsorpcija u organizmu je mnogo veća od kalcijevog karbonata.


Magnezij

Magnezij utječe na mnoge fiziološke procese, ima ulogu kofaktora u proizvodnji energije (ATP-a), to uključuje enzimatsku fosforilaciju (dodavanje fosfata drugim enzimatski procesima) i formaciju staničnih signalnih molekula odnosno cAMP. Važno je napomenuti da se dvije trećine magnezija nalazi u kostima što dovodi do razumnog zaključka da ima značajnu ulogu u zdravlju kostiju.

Magnezij utječe i na razinu vitamina D te aktivira brojne enzime. Bitan je kod metabolizma glukoze, jer je naime 28 molekula magnezija potrebno za razgradnju jedne molekule glukoze. Dobar je detoksikator i važan za sintezu glutationa u tijelu. Nedostatak magnezija uzrokuje karijes, osteoporozu, taloženje teških metala u mozgu. Magnezij je važan i za trudnice jer smanjuje opasnost od spontanog pobačaja i prijevremenog porođaja.


Način uporabe: dva puta dnevno po dvije kapsule sa čašom vode, po mogućnosti uz obrok

Sastojci u dnevnoj dozi: četiri kapsule sadrže 600 mg (30% RDA) kalcija (iz kalcijevog citrata) i 300 mg (38% RDA) magnezija (iz magnezijevog oksida).

Napomene i upozorenja: dodaci prehrani nisu nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. Ukoliko uzimate bilo kakve lijekove, trudni ste ili dojite, prije uzimanja dodataka prehrani molimo konzultirati se sa svojim liječnikom. Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti.

Način čuvanja: Na suhom i tamnom mjestu. Proizvod čuvajte u originalnoj ambalaži pri 25 °C.

Proizvođač: Swanson Healt Products, SAD

Odgovoran za RH: Nutrimedica d.o.o

Zemlja podrijetla: SAD

Pakiranje: 150 kapsula

SKU: kalcij-citrat-plus-magnezij-150-kapsula-swanson Kategorije: , Oznake , , , , Brand: .

Broj glasova: 0

0.0 prosječna ocjena
0
0
0
0
0

Jeste li isprobali ovaj proizvod? Ocijenite ga i pomozite drugim kupcima pri odabiru.

Ovaj proizvod još nije recenziran. Budite prvi koji će napisati mišljenje...

Možda će vam se također svidjeti…