Mogućnosti plaćanja i dostava

Mogućnosti plaćanja

Za naše kupce osigurali smo mogućnost plaćanja gotovinom prilikom preuzimanja pošiljke ili prethodnom uplatom na bankovni račun.

 • Sigurno plaćanje gotovinom prilikom preuzimanja ili uplatnicom omogućeno je do 1999 kn.
 • Za iznose iznad 2000 kn plaćanje se provodi prethodnom bankovnom uplatom ili karticama.

U skoroj budućnosti planiramo proširiti ove mogućnosti prema Vašim željama i potrebama.

Plaćanje pouzećem

Nakon što zaprimimo narudžbu, paket ćemo Vam poslati odmah, a naručeno ćete platiti gotovinom dostavljaču prilikom uručenja pošiljke.

U procesu narudžbe možete navesti kada Vam najviše odgovara da Vam paket bude dostavljen.

Plaćanje internet bankarstvom/ općom uplatnicom

Odabirom ovog načina plaćanja, odmah po zaprimanju Vaše narudžbe dobit ćete putem e-maila ponudu s podacima za uplatu.

Uplatu možete izvršiti Internet bankarstvom, u banci, Pošti ili Fini. Paket Vam šaljemo čim uplata bude vidljiva na našem žiro računu, obično sljedeći dan.

Kartično plaćanje

Karticama MasterCard, Maestro i Visa, Diners možete proizvode platiti jednokratno. Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, na sigurnoj stranici GPN-Data odaberete vrstu kreditne kartice kojom plaćate (MasterCard, Maestro ili Visa) te upišete podatke o vlasniku kreditne kartice i ostale potrebne podatke.

Način dostave

Dostavu vršimo putem prijevozničke tvrtke GLS (General Logistics Systems).

Za sve narudžbe iznad 394 kune, dostava je besplatna. Za narudžbe manje od 394 kune trošak dostave se plaća u paušalnom iznosu od 24 kn bez obzira na težinu pošiljke i mjesto isporuke.

Koliko traje da se paket dostavi?

Vrijeme od narudžbe pa do isporuke paketa ovisi o sljedećem:

 • o raspoloživosti proizvoda: neke proizvode imamo na skladištu, a neke trebamo prvo naručiti što obično traje 2 do 3 dana. Raspoloživost je navedena uz proizvod.
 • o mjestu u koje Vam dostavljamo: dostavna služba u veće gradove dostavlja u roku 1 radnog dana od preuzimanja paketa, a u rijetkim slučajevima moguća i duža vremena dostave (izolirana mjesta ili udaljeni otoci s neredovitim trajektnim linijama).

Ako danas naručujete proizvod koji je odmah dostupan, dobiti ćete ga najčešće u roku od jednog do tri radna dana.

Ako narudžba sadrži više proizvoda različite raspoloživosti pričekat ćemo da svi proizvodi budu kod nas prije nego ih pošaljemo.

Kamo dostavljamo?

Dostavu vršimo po cijeloj Hrvatskoj. Izvan Hrvatske zasad ne dostavljamo.

Ostali uvjeti dostave:

Dostava se vrši do ulaza u stambeni objekt željene adrese. Ukoliko se radi o stambenoj zgradi, dostavljač nije dužan nositi robu do kata na kojem se nalazi kupac već do ulaza u zgradu.

Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju.

Hermina usluge d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Hermina usluge d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Hermina usluge d.o.o. koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Za sve ostale informacije možete nas kontaktirati OVDJE.

 

Ukoliko Kupac vrši plaćanje karticama, podaci koje unosi su tajni i zaštićeni sistemom WSPay koji garantira najviše sigurnosne standarde prilikom izmjene podataka sa Bankom/kartičnom kućom. WSpay je sustav koji omogućuje spajanje prodajnog mjesta s jednom ili više kartičarskih kuća na jednostavan i uvijek isti način. WSpay omogućuje sigurnu razmjenu upita za autorizaciju i odgovora od kartičnih kuća. Da bi prodajno mjesto moglo komunicirati sa WSpay-om mora prije slanja podataka izvršiti i određene provjere i prilagodbe podataka koje šalje.

Tipovi kartica:

 

 1. Broj kartice

Broj kartice upišite kao niz znamenki bez razmaka, crtica i sl.

 1. Valjanost kartice – expiration date

Valjanost je na samoj kartici zapisana u formatu MM / YY (mjesec/godina) pa Kupacu treba upisati znamenke u ovom formatu.

Sistem će upozoriti Kupca ako je upisana valjanost kartice istekla.

 1. Kontrolni broj

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici koji služi kao dokaz fizičkog posjedovanja kartice u trenutku kupnje i smanjuje mogućnost zloupotrebe.

Ovisno o vrsti kartice:

American Express            – tri ili četiri znamenke

MasterCard                       – tri znamenke

Maestro                             – neke kartice nemaju, a neke imaju kontrolni broj od tri znamenke

Visa                                     – tri znamenke

Troznamenkasti kontrolni broj otisnut je na poleđini kartice u prostoru za potpis kao zadnja desna grupa znamenki (slika 1).

Četveroznamenkasti kontrolni broj otisnut je na prednjoj strani American Express kartice iznad broja kartice na lijevoj ili desnoj strani (slika 2).

Kontrolni broj je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj otisnut na kartici, koji se ne pohranjuje na magnetskoj traci kartice niti se pojavljuje na računima i potvrdama trgovaca. Kontrolni broj služi kao dokaz da fizički posjedujete karticu u trenutku online kupnje i smanjuje mogućnost zlouporabe.

Položaj kontrolnog broja ovisi o kartici. Za izabranu karticu unesite odgovarajući kontrolni broj prema sljedećim uputama.

Na American Express karticama izdanim u Hrvatskoj koje počinju znamenkama 3775 postoji troznamenkasti kontrolni broj otisnut na poleđini kartice (posljednja desna grupa od 3 znamenke) kojeg je potrebno upisati. Za ostale American Express kartice potrebno je upisati četveroznamenkasti broj otisnut na prednjoj strani kartice.

 

Prilikom plaćanja MasterCard, Maestro ili Visa karticama potrebno je upisati troznamenkasti broj (posljednja desna grupa od 3 znamenke) koji je otisnut na poleđini kartice u potpisnom polju.

Ako na Maestro kartici nije otisnut kontrolni broj, njegov upis nije obvezan.

 1. Ime i prezime

Upisuje se točno kao na kartici – bez hrvatskih dijakritičkih znakova Č, Ć, Ž, Š, Đ.

 1. Adresa

Upisuje se adresa točno kako je napisana na računu koji Kupac prima od kartičara, ali bez hrvatskih dijakritičkih znakova (ČĆŽŠĐ).

Uz adresu kupca na koju se šalje račun kao opciju ponuđena je i adresa dostave koja može biti ista ili različita od adrese računa. Ove adrese mogu se razlikovati od adrese na koju kupac prima račun od svog kartičara, a koja se mora slati PBZ Cardu pri autorizaciji.

 1. Mjesto

Upisuje se naziv mjesta točno kako je napisan na računu koji Kupac prima od kartičara, ali bez hrvatskih dijakritičkih znakova (ČĆŽŠĐ).

 1. Poštanski broj

Upisuje se točno kako je napisan na računu koji Kupac prima od kartičara.

 1. Država

Država Kupca.